Достапни линкови

Лек за заспивање, причина за смртта на Џексон?


Силниот анестетик за заспивање што на Мајкл Џексон му го препишал неговиот личен доктор, според анонимни официјални извори, било причината за смртта на музичката ѕвезда. Агенциите прецизираат дека докторот Конрад Муреј непосредно пред смртта на Џексон му дал од лекот пропофол кој предизвикува забавување на дишењето и намален крвен притисок. Се верува дека Џексон го користел овој лек околу две години.
XS
SM
MD
LG