Достапни линкови

Американците можеби ќе останат во Ирак и по 2011-таИрачкиот премиер Нури Ал Малики изјави дека некои американски трупи можеби ќе останат во Ирак и по 2011-та за кога е предвидено целосно повлекување на американските сили од земјата. Малики оцени дека тоа ќе зависи од безбедносната ситуација во Ирак во тоа време.
XS
SM
MD
LG