Достапни линкови

Хрватска планира да воведе такса за сите увозни производи


Хрватска планира да го зголеми данокот на додадена вредност и да воведе такса на сите увозни производи од 3 отсто, за да и помогне на владата во надминувањето на економската криза. Одлуката за данокот на увоз ќе биде донесена на 1 август, а се планира да се спроведува од идната година и ќе важи за сите увозни производи, вклучувајќи ја и сезонската работа.

XS
SM
MD
LG