Достапни линкови

Платата во Хрватска над 700 евра


Просечната нето плата во Хрватска во мај достигна 5.326 куни или 726,6 евра, соопшти хрватското Национално статистичко биро.
Во споредба со мај минатата година просечната нето плата оваа година е зголемена за 2,9 проценти. Истовремено просечната бруто плата во мај во Хрватска изнесуваше 1057 евра, што е за 1,6 проценти повеќе во однос на истиот месец лани.
XS
SM
MD
LG