Достапни линкови

Схефер жали зашто некои членки на НАТО не сакаат во Авганистан


Генералниот секретар на НАТО Јаап де Хоп Схефер рече дека жали што не успеал да привлече повеќе замји членки на Алијансата да учествуваат во мисијата во Авганистан. Тој рече дека би сакал сите членки на НАТО еднакво да допринесуваат во операциите на Алијансата. Претставниците на САД често ги изразуваат своите фрустрации, зашто дел од членките на НАТО не сакаат да учествуваат во борбени мисии.
XS
SM
MD
LG