Достапни линкови

ЕУ бара пристап во Абхазија и Јужна Осетија


Шведскиот министер за надворешни работи Карл Билд за време на посетата на Грузија, во Тбилиси изјави дека Европската Унија ќе продолжи да бара пристап во Абхазија и Јужна Осетија и покрај тоа што другите меѓународни мисии во тие региони беа протерани. Посматрачите на Европската Унија имаа редовни патроли во регионот во соглчасност со примирјето по војната меѓу Русија и Грузија во минатата година, но про-московските власти во Абхазија и Јужна Осетија не им одобруваат пристап.
XS
SM
MD
LG