Достапни линкови

Гувернерот на Националната банка на Романија сруши рекорд


Гувернерот на Националната банка на Романија официјално влезе во книгата на Гинисовите рекорди како управник, кој е најдолго раководел со централната банка. Шеесетгодишниот Исареску ја раководи економската политика на Романија од 1990 година и се смета за „скриен“ премиер на земјата. Исто така се смета дека неговиот тим ја спасил Романија од колапс сличен на оној во Бугарија, зголемувајќи ги националните резерви од злато и евра.
XS
SM
MD
LG