Достапни линкови

Законот за Собранието пред пратениците


Денеска ќе продолжи расправата по Предлог законот за Собранието на Република Македонија во рамки на 65-тата седница.
Со донесувањето на овој закон, како што стои во образложението, се зајакнува контролата на Собранието на Република Македонија врз извршната власт, особено во однос на извршувањето на законите, што како контрола не беше целосно уредена и практикувана од страна на Собранието.
XS
SM
MD
LG