Достапни линкови

Зголемен буџетскиот дефицит на Турција


Буџетскиот дефицит на Турција достигна 10,7 милијарди евра во првата половина на 2009 година и е 13 пати повисок од истиот период од минатата година, соопшти Министерството за финансии. Турската Влада прогнозира годишен дефицит од над 18 милијарди евра, што според некои турски аналитичари е премногу оптимистичка прогноза. Турската економија во првиот квартал од годинава се намали за речиси 14 проценти во споредба со истиот период од 2008 година пред се заради глобалната рецесија.
XS
SM
MD
LG