Достапни линкови

Србија Доби кредит од Светска Банка за Коридор 10


Србија и Светската банка денеска потпишаа договор за кредит во висина од 388 милиони долари за изградба на магистрала која ќе ги поврзува Унгарија со Македонија и Бугарија, дел од Коридорот 10. Станува збор за најголем кредит што Светската банка и го доделува на Србија. Средствата ќе бидат искористени за изградба на делови од магистралата која ќе поминува низ јужниот дел на Србија. Српскиот парламент треба да го одобри кредитот кој е со рок за враќање од 20 години.
XS
SM
MD
LG