Достапни линкови

Милбанд ја брани британската стратегија за Авганистан


Британскиот Секретар за надворешни работи Дејвид Милбанд денеска ја бранеше стратегијата на Обединетото Кралство за Авганистан. Во изјава за медиумите Милбанд ја демантирашењ информацијата дека британските војници немаат соодветна опрема. Во изминативе 10 дена петнаесетмина британски војници загинаа во Авганистан. Повеќе од 184 британци загинаа во војната во оваа земја.
XS
SM
MD
LG