Достапни линкови

Српското здружение на новинари тужи медиуми


Независното здружение на новинарите на Србија (НУНС) денеска соопшти дека поднело кривични пријави против одговорни лица и новинари во повеќе српски медиум, меѓу кои и РТВ Белград, РТВ Нови Сад и дневните весници „Политика“ и „Вечерње новости“, поради „нивниот придонес во поттикнувањето на меѓунационалната нетрпеливост и омраза“ и “дирекно ставање во служба на воената пропаганда“ во текот на распадот на СФРЈ.
XS
SM
MD
LG