Достапни линкови

Раст на продажбата на автомобили во Кина


Автопроизводителот „Форд“ соопшти дека бележи зголемена продажба на автомобили на кинескиот пазар во првиот квартал на годинава. Продажбата на автомобили марка „Форд“ се зголемила за 14 проценти. Минатата недела автопроизводителот „Џенерал Моторс“ соопшти дека бележи пораст на продажбата на автомобили во Кина за 38 проценти во првиот квартал годинава, споредено со истиот период лани. Од друга страна, автопроизводителите бележат пад на продажбата на автомобили во Соединетите Американскии Држави.
XS
SM
MD
LG