Достапни линкови

Американскиот адмирал Ставридис ја презеде командата на НАТО во Европа


Новиот командант на НАТО силите во Европа, американскиот адмирал Џејмс Ставридис изјави дека талибанците во Авганистан би можело да бидат победени. На церемонијата на преземањето на должноста во воениот штаб на Алијансата во Монс, Ставридис исто така изјави дека еден од неговите приоритети ќе биде подобрување на односите со Русија, што, според него, е од суштинско значење за безбедноста во Европа.
XS
SM
MD
LG