Достапни линкови

Белорусија не планира да го копира Западот


Претседателот на Белорусија Александар Лукашенко изјави дека неговата земја не планира да ги копира западните политички системи. Според него, подобро е земјите да соработуваат во решавање на големите проблеми како глобалната финансиска криза, тероризмот и криминалот, отколку да се расправаат која од нив има подобар парламент или ниво на демократија и човекови права. Врските меѓу Москва и Минск во последно време стагнираат, откако Белорусија ги подобри односите со Европската унија.
XS
SM
MD
LG