Достапни линкови

Мафијата „примарна општествена сила“ во Приштина ?


Мафијата од Косово стана „примарна општествена сила“ во Приштина и во текот на годините акумулираше неколку милијарди долари преточени во недвижнини, а успеа при тоа да оствари цврста контрола врз многу работни и политички кругови, пишува во извештајот на Светската безбедносна мрежа. Според авторите на извештајот, Европската унија има механизам да ги следи трендовите на криминалните активности и за тоа да ги известува на локалните власти кои засега немаат толку податоци и соодветна техничка опременост.
XS
SM
MD
LG