Достапни линкови

Свечено отворање на студентските игри во Белград


Денеска во Белград свечено се отвораат дваесет и петтите студентски игри, најголемиот спортски настан на Балканот. Подготовките за настанот беа засенети од пандемијата на свински грип. Околу 10,000 спортисти, тренери и други претставници од 140 земји се собираат во Белград на 12 дневниот настан. Најголемите делегации со по 500 членови се од Кина, Русија и Соединетите Американски Држави.
XS
SM
MD
LG