Достапни линкови

Во Брисел средба: Македонија - Нато


Министрите за надворешни работи и за одбрана, Антонио Милошоски и Зоран Коњановски, денеска во Брисел, ќе присуствуваат состанок со Северно-атлантскиот совет на претставници и експерти од надлежните државни интитуции инволвирани во процесот на интеграција на Република Македонија во НАТО. Во име на Алијансата, со состанокот ќе претседава Генералниот секретар на НАТО, Јаап де Хоп Шефер. Станува збор за редовна средба на НАТО со земјите аспиранти за членство.
XS
SM
MD
LG