Достапни линкови

Македонија се задолжи кај Светската Банка за општински проекти


Македонија доби заем во износ од речиси 19 милиони евра од Светската Банка за финансирање на проекти на општините во втората фаза на децентрализација. Целта на проектите кои ќе се реализираат со заемот е подобрување на перформансите на општината, квалитетот на комуналните и другите општински услуги, како и развој и зајакнување на општински надлежности и функции, соопшти Министерството за финансии.

XS
SM
MD
LG