Достапни линкови

ЕУ, Русија и Украина за испораката на гасПретставници на Европската Унија, на Русија и на Украина денеска во Брисел ќе разговараат за можно кредитирање на Киев за плаќањето на сметките за испорачан руски гас. Украина е во се потешка економска криза и не може да ги плаќа сметките за увоз на гас од Русија, што пак може да доведе до прекин на снабдувањето
XS
SM
MD
LG