Достапни линкови

Косово потпишува спогодба за членство во ММФ и Светска Банка


Претседателот и премиерот на Косово Фатмир Сејдиу и Хашим Тачи денеска во Вашингтон треба да потпишат спогодба за членство на Косово во Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) и Светската банка. За Сејдиу и за Тачи членството во ММФ е од големо значење за економскиот развој на Косово. За членството, Косово треба да плати 65 милиони евра, но тоа ќе им овозможи да земаат кредити.
XS
SM
MD
LG