Достапни линкови

Заштитниот Совет на Иран повика на соработка за ревизија на изборите


Највисокото иранско законодавно тело, Заштитниот Совет ги повика сите учесници на последните претседателски избори да соработуваат при разгледувањето на жалбите за ирегуларности во гласачкиот процес. Советот, како што пренесува новинската агенција ИСНА, ги повикал учесниците на изборите да ги поднесат сите нивни документи за „прецизно и критично да се разгледаат“.
XS
SM
MD
LG