Достапни линкови

Шведска најавува ново поглавје во обидите на Турција да влезе во ЕУ


Шведскиот премиер Фредерик Реинфелт изјави дека во текот на шведското претседавање во Европската унија, кое почнува на 1 јули, ќе се обиде да отвори ново поглавје во настојувањето на Турција да влезе во Унијата. Реинфелт оцени дека преговорите за членство со Турција се „од најголемо стратегиско значење за Европа“, но и дека тоа е едно од прашањата кое ги дели 27-те членки на Унијата.
XS
SM
MD
LG