Достапни линкови

Македонија зема заем од Европската Инвестициона Банка


Во Министерството за финансии денеска ќе бидат потпишани договор за гаранција меѓу Македонија и Европската инвестициска банка и договор за заем меѓу Македонската банка за поддршка на развојот и ЕИБ во износ од 100 милиони евра за поддршка на мали и средни претпријатија. Кредитот е дел од пакетот антикризни мерки на Владата за поддршка на стопанството.
XS
SM
MD
LG