Достапни линкови

Хрватска и Србија потпишаа договор за економска соработка


Хрватскиот и српскиот вицепремеир Дамир Поланчец и Млаѓан Динкиќ денеска во Загреб потпишаа Договор за економска соработка. На средбата беше истакнато дека стоковата размена меѓу Хрватска и Србија минатата година изнесувала 830 милиони евра , но Поланчец и Динкиќ сметаат дека економската соработка меѓу Хрватска и Србија треба да се зајакне. Според податоците на Стопанската комора на Србија стоковата размена со Хрватска во првиот квартл од годинава изнесува 189,6 милиони долари што е двојно помалку од истиот период на минатата година.

XS
SM
MD
LG