Достапни линкови

Нов модерен музеј на Акропол


Грција денеска ги отвора вратите на долго очекуваниот музеј на Акропол со надеж дека ова модерно стаклено здание ќе придонесе за враќање на склуптурите од Пантеон што сега се наоѓаат во Британија. Склуптурите беа пренесени во Британија пред 200 години кога Грција беше под Отоманската империја. На церемонијата во Акропол се поканети голем број познати личности од светот.

XS
SM
MD
LG