Достапни линкови

ЕУ заедничка цел на Западен Балкан


Европската Унија е наша заедничка цел е пораката од Самитот на земјите од Централна Европа во Нови Сад. Лидерите на 14 - те држави учеснички на самитот ја подржаа виозната либерализација за Западен Балкан. На самитот главни теми беа економијата, енергијата и европската интеграција. Земјите од регионот меѓу кои и Македонија се заложија за поголема соработка во борбата против глобалната криза, како и подобра дистрибуција на енергетските ресурси меѓу кои и снабдувањето со гас.
XS
SM
MD
LG