Достапни линкови

ММФ му оддаде признание на Узбекистан за економската политика


Шефот на Меѓународниот Монетарен Фонд, Доминик Штраус Кан, за време на посетата на Ташкент, и оддаде признание на економската политика на Узбекистан. Тој нагласи дека, во споредба со многу други земји кои се соочуваат со рецесија или со намален економски раст, Узбекистан бележи раст од 7 насто. Штраус Кан изјави дека Узбекистанската влада спровела стимулативен план во согласност со препораките на ММФ и земајки ги предвид спецификите на домашната економија.
XS
SM
MD
LG