Достапни линкови

Медиумите во Македонија се во лоша состојба


Медиумите во Македонија се во лоша состојба. Новинарите се подложни на притисоци од политичките и бизнис центрите во земјата, но исто така дел од нив се непрофесионални и не го почитуваат кодексот за работа. Вакви оценки беа изнесени на денешната трибина на тема „Политиката и медиумите“ во организација на Фондацијата Конрад Аденауер, на која учествуваа неколкумина уредници, претставници на политичките партии и професори.
XS
SM
MD
LG