Достапни линкови

Македонско косовски трговски разговори


Делегација на Стопанската комора на Македонија предводена од претседателот Бранко Азески денеска ќе престојува во еднодневна посета на Косово на покана на претседателот на Стопанската комора на Косово, Бесим Беќај со цел да се разгледа состојбата со падот на трговската размена меѓу двете земји. Според податоците од Косовскиот завод за статистика, во првите три месеци од годинава споредено со истиот период лани во трговската размена на Косово со Македонија забележан е пад на македонскиот извоз за 29,1 отсто и увоз од Косово за 9 отсто.
XS
SM
MD
LG