Достапни линкови

Македонија ќе се задолжи кај Светска Банка


Македонија побара заем од Светска банка од 40 милиони американски долари, потврди Министерот за финансии Трајко Славески. Toj истакна дека првичните преговори почнале во април годинава на Пролетните средби, изразувајки надеж дека наесен ќе биде одобрен аранжманот. Министерот не ја отфрли можноста до крајот на годината да се побара и склучување аранжман со ММФ.
XS
SM
MD
LG