Достапни линкови

Министрите на ЕУ за визната либерализација на Западен Балкан


Шефовите на дипломатиите на Европската унија денеска во Луксембург ќе го разгледаат извештајот на Европската комисија за напредокот на секоја земја од Западен Балкан во исполнувањето на условите за визна либерализација. Агенциите јавуваат дека се уште не е извесно колку земји ќе се најдат на ,,белата шенген листа,, но, според некои извори, Македонија, Србија и Црна Гора исполниле најголем број услови за тоа.
XS
SM
MD
LG