Достапни линкови

ЕУ денеска за визната либерализација


Европската унија денеска во Луксембург ќе и препорача на Европската комисија да предложи укинување на шенген визите до крајот на оваа година, за оние земји од Западен Балкан кои ќе ги исполнат неопходните услови. Како што се очекува, препораката на Европската комисија за укинување на визите за патувања на државјаните од земјите на Западен Балкан во ЕУ би требало да биде донесена во идниот месец, а одлуката на Советот на министрите на Унијата на есен.
XS
SM
MD
LG