Достапни линкови

Македонија ќе издава хартии од вредност со девизна клаузула


Државни хартии од вредност со девизна клаузула е новиот финансиски инструмент што Македонското Министерство за финансии го воведува на пазарот на државни хартии од вредност. Првите аукции ќе се одржат на 16 јуни при што ќе се понудат тримесечни и 12-месечни државни записи. Целта на воведувањето на овој финансиски инструмент, како што соопштува Министерството, е поттикнување на натамошниот развој на финансиските пазари во Македонија
XS
SM
MD
LG