Достапни линкови

Црна Гора се мобилизира против свинскиот грип


Црногорското Министерство за здравство најави дека од утре на сите гранични премини во државата ќе биде воведена засилена санитарна проверка како претпазливост од новиот грип А, попознат како свински грип. Oдлуката се спроведува врз основа на препорака од Институтот за јавно здравство на Црна Гора пред претстојната туристичка сезона. Секој патник при влез во Црна Гора, за време на пасошката контрола. ќе добие препораки и прашалник, а на сите ќе им бидат достапни маски и ракавици a од 11 јуни ќе се организира „приправност на санитарни инспектори по однапред утврден распоред“.
XS
SM
MD
LG