Достапни линкови

Последен ден од Евро изборите


Денеска е последен ден од изборите за пратеници во Европскиот Парламент. Според спроведените анкети пред изборите, половина од регистрираните 375 милиони луѓе со право на глас ќе го искористат своето гласачко право. Денеска се гласа во 19 земји а анкетите предвидуваат победа на центристичките партии. Сепак, според одредени анализи, десно ориентираните партии имаат шанси да обезбедат повеќе места во парламентот, доколку излезеноста на изборите е ниска.
XS
SM
MD
LG