Достапни линкови

Руската економија ќе стагнира десет години ?


Заменик министерот за економија на Русија Андреи Клепач изјави дека руската економија догодина ќе стагнира или ќе бележи раст од 1,3 насто. Во своето обраќање на економски форум во Петровград, заменик министерот посочи дека раст на руската економија од 4 до 5 проценти не може да се очекува во следните десет години „Соочени сме со стагнација и бавен раст“ заклучи Клепач.
XS
SM
MD
LG