Достапни линкови

Собранието го усвои ребалансот на Буџетот


Собранието на Република Македонија попладнево го усвои ребалансот на Буџетот за 2009 година. Расходите од народната каса се намалуваат од неколку области: за околу четири проценти се намалува ставката за плати и надоместоци за вработените кај буџетските корисници, за околу 16 насто има намалување на ставката за теховни расходи за стоки и услуги кај буџетските корисници,а пари се одземаат и од ставката за капиталните расходи во висина од околу 17 проценти.
XS
SM
MD
LG