Достапни линкови

Хјуман Рајтс Воч против Казахстан


Казахстан не ги почитува човековите права а на земјата и е понудено да стане траен претседавач на Организацијата за безбедност и соработка во Европа, попозната како ОБСЕ, соопшти „Хјуман Рајтс Воч“. Извршниот директор на организацијата која ги надгледува човековите права и слободи, Кенет Рот изјави дека во Казахстан има постојани прекршувања на правото на слобода на медиумите како и правото на организирање. Тоа според Рот, го оспорува правото на Казакстан да претседава со ОБСЕ.
XS
SM
MD
LG