Достапни линкови

Молдавскиот парламент избира нов шеф на државатаВладејачката Кумнистичка партија на Молдавија денеска во парламентот уште еднаш ќе се обиде да го избере својот кандидат за нов шеф на државата. Комунистите имаат 60 пратенички места, едно помалку од потребните за избор на наследникот на сегашниот Владимир Воронин. Доколку парламентот не избере претседател тогаш тој се распуша и се закажуваат нови избори.
XS
SM
MD
LG