Достапни линкови

ФИАТ доби 20 % од Крајслер


Автокомпанијата „Фиат“ доби дваесет проценти од главнината на американскиот автопроизводител „Крајслер“ согласно пресудата на Федералниот суд на Америка. Фиат е во можност да се здобие со дополнителни 31 насто од капиталот на Крајслер. Сепак тужбите од акционерите, добавувачите и од други субјекти, може да го одлоговлечат имплементирањето на судската одлука.
XS
SM
MD
LG