Достапни линкови

Засилена моќта на сепартистите во Јужна Осетија


Лидерот на Јужна Осетиа Едуард Кокоити го засилува своето влијание во овој регион на Грузија, откако една од партиите која го подржува ги доби мнозинството гласови на саботните избори. Според официјалните резултати, Партијата за единство, која најгласно го подржува Кокоити, освоила над 46 насто од гласовите. Народната партија освоила над 25 проценти, додека Комунистичката партија доби 22 проценти од гласовите.
XS
SM
MD
LG