Достапни линкови

Џенерал Моторс ќе банкротира


Американскиот автомобилски гигант Џенерал Моторс се очекува денеска формално да банкротира, што е најголем банкрот во американската индустрија. Новинските агенции повикувајки се на американски официјалони лица јавуваат дека ,според владиниот план, владата ќе превземе 60 насто од компанијата во замена за 50 милијарди долари финансиска помош. Канадската влада ке позајми 9,5 милијарди за 12 процентна камата. Американската влада му даде на Џенерал Моторс рок до денеска да презентира одржлив план за развој во замена за владина помош.
XS
SM
MD
LG