Достапни линкови

Германија во тешка рецесија


Германската економија западна во најголема рецесија од 1970 година од кога се водат квартални статистички податоци. Бруто општествениот производ паднал за 3,8 насто во однос на последните 3 месеци од минатата година и тоа се случува 4 пат по ред.
XS
SM
MD
LG