Достапни линкови

Опозиционерката во Мјанмар пред Суд


Опозициониот лидер на Мјанмар Сан Су Чи денеска ке сведочи за кршењето на правилата на куќниот притвор. Таа се соочува со казна од 5 години затвор затоа што го примила дома американецот Џон Џетау. Се смета дека Чи ке биде казнета и дека воениот режим во Мјанмар се ободива да држи во затвор следната година кога ке се одржуваат парламентарни избори. Инаку таа требаше да биде ослободена утре без судски процес.
XS
SM
MD
LG