Достапни линкови

ЕУ има потреба од стручњаци


Членките на ЕУ одобрија нова програма за издавање работни визи за висококвалификувани работници, за да привлечат стручњаци од сите делови на светот. Во програмата наречена „сина карта“ не учествуваат Велика Британија, Ирска и Данска. Со овој потег ЕУ сака да привлече инженери, лекари, информатичари, научни истражувачи и други стручњаци од Индија, Кина и други земји, зашто европското население старее и има недостиг од работна сила.
XS
SM
MD
LG