Достапни линкови

Владата на Исланд за почеток на преговори за членство во ЕУ


Исландската влада му предложи на парламентот да одобри почеток на преговори за членство на Исланд во ЕУ. Според нацрт резолуцијата што владата ја достави до исландското собрание, се предвидува конечната одлука, сепак, да ја донесат граѓаните на референдум. Социјалдемократите, кои се најголема владејачка партија во Исланд, се залагаат за членство во ЕУ, но нивниот коалициски партнер Зелената левица е против.
XS
SM
MD
LG