Достапни линкови

ММФ на Србија и одобри 2,9 милијарди евра


Бордот на директори на Меѓународниот монетарен фонд во Вашингтон и одобри на Србија стенд бај аранжман во висина од 2,9 милијарди евра, за јакнење на девизните резерви и курсот на националната валута.Според одлуката, објавена на сајтот на ММФ, Србија може веднаш да повлече 788 милиони евра. Се наведува дека овие средства се наменети како поддршка на програмата за економските мерки на Владата на Србија за надминување на негативните последици од светската економска криза.
XS
SM
MD
LG