Достапни линкови

ЕБРД инвестира 7 милијарди евра во Источна Европа


Европската банка за обнова и развој соопшти дека досега инвестирала две милијарди и триста милиони евра за справувањето со последиците од финансиската криза во источна Европа. Во соопштението објавено на на првиот ден од годишното собрание на оваа банка во Лондон се прецизира дека до крајот на годинава за истата цел ќе бидат инвестирани уште пет милијарди евра во триесетина источноевропски земји.


XS
SM
MD
LG