Достапни линкови

Состанок на ЕБОР за финансиската криза


Начините за надминување на финансиската криза во земјите од поранешниот советски блок се во фокусот на годишниот состанок на Европската Банка за Обнова и Развој, што се одржува во Лондон. Банката предвидува дека по повеќе години развој, економиите во централна и источна Европа, ќе имаат пад од околу 5 насто, а само Украина околу 10 насто.
XS
SM
MD
LG